top of page
shiatsu shutterstock print.jpg
SHIATSU BEHANDELING

EEN SHIATSU BEHANDELING REGULEERT DE WERKING VAN JE ZENUWSTELSEL EN MERIDIANEN WAARDOOR JE LICHAMELIJKE EN MENTALE SOEPELHEID TOENEEMT

Shi atsu = vinger druk

SHIATSU is een tak van de traditionele Oosterse geneeskunde die ontstaan is uit spontane, natuurlijke, intuïtieve, handelingen. Deze Japanse heelwijze is gebaseerd op aanraking en de druk op punten van meridianen (energiebanen verbonden met organen).  

Shiatsu kan recente en oude psychische problemen in beweging brengen waardoor de fysieke gevolgen verdwijnen en rust ontstaat door de herwonnen zelfherstellende kracht van het lichaam.

 

In feite staat bij Shiatsu preventie centraal. “Bewustzijn” van het “zijn” is het allerbelangrijkste, samen met evenwichtige voedingsgewoonten, een diepe ademhaling en een regelmatige lichaamsbeweging, sociaal contact en het nastreven van evenwicht binnen alle relatievormen.

Energie stroomt via meridianen (dit zijn energiebanen) doorheen ons lichaam. Psychische klachten zoals stress, frustratie, emoties zoals onvrede, angst en verdriet, verstoren de doorstroming van energie in de meridianen en andere lichaamssystemen. Verwondingen, littekens, tatoeages en piercings (oorringen ea.) kunnen eveneens storingen in het energiesysteem veroorzaken.

Praktisch

Duurtijd van een behandeling bij Dumai / De Panne: 50-60 min., eerste keer met intake 1u15

Tarief: 60 euro per behandeling

Kledij: makkelijk en loszittend. Tip: best niet eten een uur voor de behandeling

DOEL VAN DE SHIATSU BEHANDELING BIJ DUMAI

Het hoofddoel is het herstel van de diverse energiestromen doorheen je lichaam. Daarom activeren we het zelfherstellend vermogen in het lichaam en verbeteren we je levenskwaliteit op fysiek en emotioneel vlak.
Kunnen voelen waar je toekomst ligt, en jouw doelstelling vanuit je persoonlijke kracht kunnen realiseren, is in feite het einddoel van de behandeling. Rust en een ontspanningsgevoel zijn er de bijzonder aangename gevolgen van.

bld shiatsu diagnose__edited.jpg

KLACHTEN EN HUN OORSPRONG

Hoewel Shiatsu oorspronkelijk een functie heeft ter preventie, kan Shiatsu een betekenisvolle hulp zijn de behandeling van uiteenlopende stoornissen en ongemakken. Belangrijke domeinen zijn: stress, de menopauze, menstruatie klachten, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, algemene rugklachten, verteringsstoornissen, verwerking van trauma en verlies.

bld shiatsu_edited.jpg

DE BEHANDELING

Allerlei gedachten en emoties, je omgeving, onbegrepen en niet-verwerkte ervaringen. Het zorgt allemaal voor een ontregeling van de natuurlijke energiestroom doorheen het lichaam.

Alle spanningen die hiervan het gevolg zijn, en die aangegeven worden tijdens de behandeling worden naar evenwicht gebracht. Ik reik ook mogelijkheden aan om hier na de behandeling mee aan de slag te gaan. Wanneer er spanningen zichtbaar worden die door mij niet kunnen opgelost worden verwijs ik natuurlijk door naar een deskundige arts. 

 

We werken met drukpuntmassage. Deze wordt altijd gegeven bovenop de kledij. Ik gebruik hierbij als enig middel en instrument mijn eigen lichaam; duimen, handen, ellebogen, voeten. Shiatsu staat voor: preventie, ontspanning, soepelheid, dynamiek, goed gevoel, en het herstel van het zelf genezend vermogen.

 

Bij een shiatsu behandeling koppelen we het zalige gevoel dat massage teweegbrengt aan het herstel van de energiestromen in het lichaam via de meridianen. Het gevolg is dat overmatig denken en onrust gereduceerd wordt en een soepelheid en een diepe rust ontstaat die het zelfherstellend vermogen van het lichaam en geest activeert.

bld shiatsu 2_.jpeg

PRAKTISCH

Duurtijd van een behandeling: 50-60 min., eerste keer met intake 1,15

Tarief: 60 euro per behandeling

Kledij: makkelijk en loszittend. Het is belangrijk dat er niets knelt of strak zit (horloge, sieraden, riem). 

stoelmassage vrouw.jpg

1X per week, 15 minuten, op je werkplek

SHIATSU STOELMASSAGE

Opnieuw in harmonie met je lichaam

Mensen die voornamelijk werken met hun hoofd, verliezen vaak het contact met hun lichaam. Ze vangen nauwelijks de signalen op die dat lichaam hen geeft.   Allerlei ongemakken - een verkeerde houding, verkrampte schouders - maar ook stress en depressie, kunnen hiervan het gevolg zijn.

 

Met Shiatsu werken we actief aan die verbinding tussen je hoofd en je lijf.  Shiatsu Stoelmassage focust op rug, nek en armen, en wordt uitgevoerd op de kleding.  Ze vindt plaats op de werkvloer (vraagt dus geen tijdrovende verplaatsingen), bij voorkeur tijdens de lunch of koffiepauze, en duurt ong. 15 minuten. Hierbij is herhaling belangrijk: 15 min, 1X pr week is bv veel heilzamer dan 1X een uur per maand.

 

Kleine tijdinvesteringen die snel resultaten afwerpen. Een ontspannen, energieke persoon herontdekt de harmonie met zijn lichaam. Hierdoor krijgen haar of zijn vitale levensenergie en mentale scherpte een flinke boost.

Shiatsu vermindert je stress en kan je leven ingrijpend veranderen.

Maak daarom een afspraak of vraag vrijblijvend meer info

Behandelingen:

Dorpsstraat 49

De Panne (Adinkerke) 8660

Vrijblijvende info

Bel Muriel op 0473/645.486

Kan ze niet opnemen? Laat dan een berichtje achter. Ze belt je snel terug

of 

 Stuur een mail 

 Vermeld eventueel wanneer je graag zou komen

bottom of page